Activitats de la setmana a l'ESMUC

Arriba el #DimecresESMUCJam #13

Música, talent i espontaneïtat omplen aquest dimecres 19 de febrer Bar Llanterna de l'Auditori, en una nova sessió del cicle #DimecresESMUCJam. En aquesta ocasió, obrirà la jam el combo format per Julio Marín, saxo tenor i clarinet; Alexei Orechin, guitarra; Xico Ribas, piano; Carla González, contrabaix; i Arnau Julià, bateria. Cada dimecres, a les 19 hores, les jam session proposen la interacció entre els músics participants i el públic, amb l'objectiu de mostrar el treball desenvolupat per l'alumnat de Jazz de l'ESMUC en un àmbit extern a les classes.

Seminaris oberts de Didàctica Musical

Enguany els Seminaris Oberts de Didàctica Musical, del departament de Pedagogia, fan la tercera edició per continuar amb les classes obertes. Cada setmana es convida un professor/a o especialista que explicarà els assistents temes d’interès en l'àmbit de la pedagogia musical. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Les sessions tindran lloc els divendres de 9 a 12 hores, a l’Aula A401. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Taller d'introducció al gamelan Balinès

Dissabte 22 de febrer de 2020 la Dra. Kendra Stepputat impartirà un taller de gamelan al Museu de la Música. El taller, organitzat per el programa de músiques d’Àsia de l’Esmuc i el Museu de la Música de Barcelona, s'adreça a estudiants universitaris, docents de l'àmbit de la música, músics professionals, compositors, percussionistes o aficionats a la cultura i a la música asiàtica en general. 

Esmuc Piano Forum. L'instrument i la interpretació

La cinquena edició de l'Esmuc Piano Forum tindrà lloc a l'Esmuc els dies 21 i 22 de febrer de 2020. En aquesta ocasió, reflexionarem sobre la relació de l'instrument i la interpretació per tal que l'aprenentatge esdevingui el resultat d’un creixement artístic i tècnic reeixit.

El divulgador musical Albert Reguant dóna a l’ESMUC 80.000 discs de músiques del món

El periodista i divulgador musical Albert Reguant dóna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) un fons musical de músiques del món format per 80.000 discs. Reguant està “molt orgullós i content” que totes aquestes obres vagin a parar a una institució musical i educativa com l’ESMUC, on estudiants de música podran “gaudir-les” i “fer-les servir”. Per a la Biblioteca de l'ESMUC, aquesta donació suposa una gran ampliació de l'abast geogràfic, estils, diversitat i qualitat de la secció de músiques del món.

Cinquena edició del cicle Musicant el Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) endeguen la cinquena edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, amb propostes musicals de l’alumnat, graduats i professorat de l’escola. Els concerts tenen lloc al museu en sessions matinals de diumenge, a les 12 hores, de gener a juny del 2020. La primera actuació tindrà lloc el 16 de febrer.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

El Dimarts Toca ESMUC homenatja el compositor Robert Gerhard

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ret homenatge al compositor català Robert Gerhard (1896-1970), quan se celebren 50 anys de la seva mort. En el concert del Dimarts Toca ESMUC del 18 de febrer es presentaran tres de les seves obres -Leo, Hymnodi i Nonet-, amb la voluntat de donar el protagonisme que mereix una de les personalitats més destacades i interessants del patrimoni musical català de tots els temps, fins al punt de ser considerat com una figura clau de la música catalana i europea. 

La Música Antiga omple Santa Maria del Pi amb el cicle de concerts Vespres d’Antiga

El departament de Música Antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta els Vespres d'Antiga, un cicle de concerts gratuïts a la Basílica de Santa Maria del Pi. Un dimarts de cada mes entre el gener i el maig del 2019, el públic podrà gaudir d'obres mestres de la Música Antiga, de compositors com Vivaldi, Schütz o Bodin de Boismortier, entre d’altres. En la pròxima actuació, que se celebra el dimarts 18 de febrer, a les 20.30 hores, un conjunt d’estudiants de l'Escola, dirigit pel professor Manfredo Kraemer, presenta un programa protagonitzat pel compositor del Barroc Dietrich Buxtehude i la seva obra Membra Jesu Nostri.

El cicle de concerts Winterlied torna un any més al Goethe Institut

El Goethe-Institut de Barcelona acull una nova edició del cicle de concerts de Lied protagonitzat pels estudiants del Màster de Lied i de Títol Superior de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Amb el nom de Winterlied, o Lied d’hivern, el cicle coordinat per la professora de cant, Assumpta Mateu, compta de tres sessions que se celebraran els dimarts 4, 11 i 18 de febrer, a les 20.15 hores, a la cafeteria del Goethe-Institut.