Recull d'imatges amb resum de les activitats

Us esperem a partir del 25 de juny a les proves d'accés de l'ESMUC!

Gràcies per confiar un cop més en l’ESMUC per cursar els estudis superiors de música en el centre públic de la Generalitat!

Les proves d'accés amb les màximes mesures de seguretat

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) realitzarà les proves d'accés d'aquest nou curs 2020-2021 a partir del pròxim dijous 25 de juny, marcada per la situació provocada per la pandemia del coronavirus. Les proves d'accés que com cada any seran presencials es faran amb les màximes mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries i el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Enguany participaran en les proves d'accés 406 persones, que optaran a 151 places ofertades.

Cicle de Concerts finals de l’ESMUC

El Cicle de Concerts i Recitals del Título Superior de Música i Màsters protagonitzat pels estudiants d’Interpretació i Direcció que estan a l’últim curs a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) enguany es realitzaran en el transcurs dels mesos de juliol i setembre, a causa de la pandèmia del coronavirus. Tots els concerts tener lloc a la Sala 4 Alícia de Larrocha (ESMUC) seguint les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitarios i per aquesta raó l’aforament de la sala s’ha limitat a 15 persones.

Professorat de l’ESMUC estudia l’origen de l’havanera a Catalunya

Enguany no hi haurà la tradicional cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell per la Covid-19, però aviat disposarem dels resultats d’una investigació sobre els orígens d’aquest gènere musical a Catalunya, que la Fundació Ernest Morató ha encarregat a musicòlegs i professorat de l’ESMUC. La professora Anna Costal, el professor Joan Gay, i el cap del departament de Musicologia, Joaquim Rabaseda, estudiaran la història d’aquest estil.

Edicions ESMUC: ‘La música cuenta’, de Rubén López Cano

El servei de Publicacions de l’ESMUC ha editat el llibre La música cuenta. Retórica, narratividad, dramaturgia, cuerpo y afectos, escrit pel profesor Ruben López Cano. El projecte ha comptat amb el suport del Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de Mèxic. El llibre estudia i analitza la música a través de diferents composicions, de les seves característiques i de com és desconstruïda per cada oient, amb emocions dispars. López Cano adreça aquesta obra als intèrprets que busquen nous camins per a les seves creacions. L’obra pot descarregar-se lliurement a la web de l’Escola.

Barcelona Fiddle Congress: Save the date

Del 23 al 24 de gener de 2021, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà una nova edició del Barcelona Fiddle Congress. Aquesta quarta edició del congrés torna a proposar un espai de trobada i debat al voltant dels instruments de corda fregada en l'àmbit de la tradició musical no clàssica.

Presència de l’ESMUC al Festival de St. Fruitós de Bages

La 26a edició del Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, comptarà amb una àmplia participació de músics vinculats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El graduat en piano, Eudald Buch, actuarà el 9 de juliol, encetant el projecte Artista Emergent, apadrinat pel professor i pianista, Vladislav Bronevetzky. També participaran en el festival el professor del Màster de música clàssica, en l’especialitat de Cant a l’ESMUC, Josep Bros; la professora Mireia Pintó, i el Cor Jove Nacional de Catalunya, on prenen part diferents estudiants de l’escola.

Les arts escèniques després de la Covid-19

Després de la situació provocada per la crisi sanitària de la covid-19, les arts escèniques s'han vist obligades a aturar la seva activitat durant diversos mesos i encara es plantegen moltes incerteses sobre el futur del sector. A fi de promoure un debat sobre aquest assumpte, l'Escola Superior de Música Reina Sofia, en col·laboració amb altres institucions culturals, entre les quals es troba l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), ha volgut donar veu a joves artistes, per conèixer les seves opinions, inquietuds i propostes sobre com aborden el futur com a professionals del sector.

El tenor Josep Bros, nou profesor del Màster de Música Clàssica i Contemporània

El Màster d’Interpretació de Música Clàssica, en la seva especialitat de Cant, ha incorporat el tenor Josep Bros a la seva plantilla docent per a la pròxima edició del curs 2020-2021. Actualment, Bros és considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista amb el qual ha interpretat més de 60 títols, i ha obtingut importants èxits amb el repertori francès i mozartià.