1

Comunicat del Consell de Direcció de l'Escola Superior de Música de Catalunya

Davant les accions que el Govern de l'Estat espanyol està duent a terme els darrers dies contra les persones i les institucions catalanes, el Consell de Direcció de l'Escola Superior de Música de Catalunya fa costat al Govern de Catalunya i els seus organismes i expressa públicament el rebuig a tota acció repressiva dels drets fonamentals de la persona i reivindica el respecte als valors originals de la democràcia i de la llibertat.

En marxa la tercera edició dels Dimecres #ESMUCJam

El dimecres 27 de setembre comença una nova edició dels #Dimecres ESMUCJam, les jam sessions amb alumnat i professorat del departament de Jazz de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Com ja és tradicional, les actuacions tindran lloc a la cafeteria La Llanterna de L’Auditori, a les 19 hores. L’entrada és lliure.

Segon cicle Alumni ESMUC al Centre Cívic Fort Pienc

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc posen en marxa un segon cicle de tres concerts amb tres formacions de graduats de l’escola: Quartet Neuma Xynaulia Duo, i Conjunt Atria. Els concerts tindran lloc a la Sala d’Actes del Centre Cívic, a les 19 hores el mes d’octubre i novembre. L’entrada és gratuïta (aforament limitat).

Matemàtiques i música a l’acte inaugural del Curs acadèmic 2016-17

La sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori va acollir el 20 de setembre l’Acte inaugural del curs acadèmic 2017-18, presidit pel secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya, Joan Mateo. L’acte va comptar amb la lliçó inaugural de la matemàtica i acadèmica, Pilar Bayer, que va parlar sobre les afinitats de la música i les matemàtiques. Durant l’acte també es va lliurar el primer Premi ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat.

El LIFE Victoria 2017 a l’ESMUC

Per cinquè any consecutiu, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) col·labora amb el Festival LIFE Victoria, que impulsa la Fundació Victoria de los Ángeles. L’ESMUC serà la seu del LIFE Akademie. Les properes sessions formatives tindran lloc del 16 al 19 d'octubre amb el pianista Manuel García Morante.

Nou professorat del curs 2017-2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) incorpora nou professorat als departaments de Música Clàssica i Contemporània (orquestral), Sonologia i Producció i Gestió i Música Tradicional.

Premis i reconeixements de l'alumnat

Els estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Josep BascoÁngel Belda, Anna Brull, Laura Farré, Adrián FerrerElsa García, Oriol Mallart, Diego Martin-Etxebarria, Josep-Ramon Olivé, Mateo Peramiquel, Fran Villalba, juntament amb els membres del Kebyart Ensemble i Trempera han rebut diferents premis i reconeixements en el transcurs dels últims mesos del curs 2016 / 2017.

Exposició '15 anys ESMUC'

El 2017 celebrem el 15è aniversari de l'ESMUC i, la Biblioteca amb la col·laboració del Departament de Comunicació i el Departament de Publicacions, hem preparat una exposició amb fotografies d'aquests 15 anys de vida de l'ESMUC.