carroussel

Comunicat llibertat d’expressió

L’Institut del Teatre de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya manifestem el nostre compromís a favor de la llibertat d’expressió amb motiu de la detenció i l’empresonament del raper Pablo Hasél aquest dimarts 16 de febrer.

L’ESMUC acull el 98è Concurs de Música Antiga de Joventuts Musicals d’Espanya

Del 26 al 28 de febrer, l’Escola Superior de Música de Catalunya acull una nova edició de la fase final del Concurs de Música Antiga que organitza Joventuts Musicals d’Espanya amb la col·laboració de l’ESMUC.  En aquesta ocasió s’han inscrit un total de 20 participants (14 solistes i 6 grups) que actuaran a la Sala 4 Alicia de Larrocha. Accés lliure amb reserva prèvia.

L'Esmuc Piano Forum arriba a la VI edició amb convidats de luxe

L'Esmuc Piano Forum ha esdevingut una cita ja habitual en el calendari de pianistes i estudiosos d'aquest instrument. El proper 27 de febrer se celebrarà la 6a edició, que girarà entorn de tres temes ben actuals: el piano del segle XXI, amb la presència de Francesco Tristano, les dones en la música, de la mà de Pilar Valero, i les classes en línia. La classe magistral/concert de Francesco Tristano podrà seguir-se a través del canal de l'ESMUC a Youtube.

Concert 'Alma: De divino furore', amb Lorem Ipsum

El cicle de Concerts al Presbiteri, que té lloc a la Basílica de Santa Maria del Pi, presenta un concert interpretat pel grup Lorem Ipsum i la direcció del professor Lambert Climent. El programa ofereix música escrita per compositors com ara Gastoldi, Di Lasso, Marenzio o Monteverdi, a partir de l’obra de poetes com Francesco Petrarca, Giovanni Battista Guarini o Alfonso d'Ávalos. Dissabte 27 de febrer, 20 hores. Accés lliure amb reserva prèvia.

Dimarts Toca ESMUC: Tomoka Uchida, piano

La pianista Tomoka Uchida protagonitzarà el concert de Dimarts Toca ESMUC del 2 de març, amb un programa que recull obres d'Eric Ewazen, Beethoven, Chopin, Albéniz i Granados. El concert comptarà amb la col·laboració de la trompetista Ernesta Svenlnyte. Dimarts 2 de març, Sala 4 Alicia de Larrocha, 18.15 hores. Accés lliure amb reserva prèvia.

La innovació musical republicana (Barcelona, 1931-1934)

L’Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) organitzen la jornada La innovació musical republicana (1931-1934) amb la voluntat de fer explícits els nuclis principals i els mecanismes de la innovació musical a Barcelona entre la proclamació de la Segona República, l’abril de 1931, i els fets del Sis d’Octubre de 1934. La jornada tindrà lloc el 12 de març, de 9.30 a 19 hores.

Classe magistral de Josep Bros

Els dies 18 i 19 de març, el tenor Josep Bros impartirà classes magistrals adreçades als estudiants de Cant de l'ESMUC, així com estudiants externs o professionals. Les classes tindran lloc a la Sala 4 de l´Auditori. 

Sessions obertes al Seminari de Didàctica, aquest curs en streaming

L'assignatura Seminari de didàctica obre al públic algunes de les seves sessions, a les quals s'ha convidat professorat especialitzat que ofereix als participants una aproximació a àmbits, coneixements i realitats professionals que excedeixen i completen el marc curricular del Grau en Pedagogia.

'Alexina B'., de Raquel García-Tomás i el Liceu nominats als premis Fedora

L'òpera de cambra i nova creació Alexina B., obra de la compositora Raquel García-Tomás, ha estat seleccionada dins de la categoria de ‘Nova producció d’Òpera’ dels Premis Fedora 2021. L'equip creatiu es completa amb el llibret d'Irène Gayraud i la direcció d'escena de Marta Pazos.