1

Inscripció oberta a la tercera edició del Barcelona Fiddle Congress

La tercera edició del Barcelona Fiddle Congress, que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), tindrà lloc del 2 al 4 de febrer de 2018. Aquesta tercera edició vol consolidar aquesta proposta d’encontre i debat al voltant dels instruments de corda fregada a l’àmbit de la tradició musical no clàssica. La Trobada Fiddle, que vol reunir 1.500  intèrprets estudiants de corda fregada de les escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, tindrà lloc el diumenge 4 de febrer a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La inscripció ja és oberta.

Concurs de clipmetratges musicals: celebrem l'any nou amb música

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) vol celebrar l'entrada al 2018 amb un clip musical. Amb aquesta finalitat, l'escola convoca un concurs de clipmetratges musicals adreçat a tots els membres de la comunitat educativa de l’ESMUC. El clip, amb música original, s'utilitzarà com a felicitació institucional i es difondrà a través de tots els seus canals de comunicació. El concurs compta amb la col·laboració de L’Auditori, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, Ibercàmera, Singularis La Llanterna, Disco 100 i Casa Beethoven. El premi és un val cultural i gastronòmic per un valor de 300 euros.

Comunicat del Consell de Direcció de l'ESMUC

Des del Consell de Direcció de l'Escola Superior de Música de Catalunya volem manifestar novament el nostre profund malestar i disconformitat pels empresonaments dictats per l'Audiència Nacional la setmana passada. Considerem que existeixen altres vies per afrontar la situació política que viu Catalunya en aquests moments i que la presó no és manera de fer-ho.

2a edició de la Jornada d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC)

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) juntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l'Associació de Cobles de Catalunya uneixen esforços i organitzen la 2a Edició de la Jornada d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), que tindrà lloc el 16 i 17 de març de 2018. El 24 de març també tindran lloc una sèrie de taules rodones al voltant de la temàtica d’estudi. La inscripció és gratuïta.

Torna el cicle Música>BCN. L’ESMUC als Centres Cívics

Torna una nova edició de Música>BCN, un cicle organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i en col·laboració amb l’ESMUC. Com cada temporada, la iniciativa ofereix diversos concerts d’entrada lliure que tracen un recorregut musical a través de diversos segles i diversos gèneres. Cada actuació va acompanyada d’una presentació prèvia i ens transporta a un context musical concret. Els concerts són gratuïts.

Concert del Conjunt Atria al Centre Cívic Fort Pienc

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc posen en marxa un segon cicle de tres concerts amb formacions de graduats de l’escola. El divendres 24 de novembre, a la Sala d’Actes del Centre Cívic (19 hores), actuarà el Conjunt Atria. L’entrada és gratuïta amb l'aforament limitat a la capacitat de la sala.

El programa EEEmerging selecciona la formació de graduats Cantoría com a grup emergent europeu

El grup vocal Cantoría, format per graduats de l’ESMUC i especialitzat en la música del Segle d’Or Espanyol, ha estat seleccionat com a Ensemble Emergent Europeu dins el programa EEEmerging, un dels referents més importants en la promoció de nous talents de la música antiga.