Recull d'imatges amb resum de les activitats

Concert final de Composició i lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan

La Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona acollirà el Concert final del Títol Superior de Música de l'especialitat de Composició i el lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors el pròxim dimarts 29 de setembre. L'ensemble BCN216, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, interpretarà la peça guanyadora Insectarium, una original composició que descriu un univers musical delimitat per l’anàlisi sonor de l’activitat dels insectes i que és obra del guanyador d’aquesta edició, el compositor xilè Camilo Roca.

ATENCIÓ: Reserva d'invitacions gratuïtes (màxim 2 per persona). El dia del concert la taquilla de L'Auditori no emetrà cap entrada.

Benvinguda curs 2020-2021

La directora general de l'ESMUC, Núria Sempere, dóna la benvinguda del curs 2020-2021 a tota la comunitat educativa de l'Escola Superior de Música de Catalunya i, especialment, als estudiants de primer curs que comencen els seus estudis. 

Presentacions de curs per especialitats

Del 18 al 23 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs 2020-2021, els estudiants de primer podran assistir a les diferents reunions de presentació de les especialitats. Totes les trobades tindran lloc a la terrassa si el temps ho permet, i a altres espais.

L’ESMUC, amb Magalí Datzira, a la Mercè 2020

Les festes de la Mercè 2020 acolliran, com ja és tradicional, concerts de les diferents escoles superiors de música. Per part de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la graduada Magalí Datzira amb la seva formació actuarà el dijous 24 de setembre, a les 12 hores, a l’escenari de la Mar Bella. El concert tindrà lloc amb l’aforament limitat i seguint les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Nova edició del cicle Dimarts Toca ESMUC

Aquest curs 2020-2021 comptem amb una nova edició del cicle Dimarts Toca ESMUC per seguir mostrant la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Estudiants, graduats i professorat oferiran les seves interpretacions i projectes en el marc d’aquesta tercera edició del cicle, sempre seguint totes les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Els concerts tindran lloc els dimarts a les 18.15 hores, a la Sala 4 Alícia de Larrocha, amb l'entrada gratuïta, l'aforament limitat i reserva prèvia

Concert final del Màster de Composició amb Tecnologies de l’ESMUC

El dimecres 30 de setembre la Fundació Phonos acull el Concert final del Màster de Composició amb Tecnologies de l’Escola Superior de Música de Catalunya. El concert, en col·laboració amb l’ESMUC, tindrà lloc a la Sala Aranyó, al Campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Poblenou, a les 21 hores.

Conveni de col·laboració entre la UPC i l’ESMUC

Aquest curs acadèmic, la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) imparteixen la doble titulació del grau en Matemàtiques i el títol superior de Música, uns estudis que permetran obtenir els dos títols en cinc cursos acadèmics amb un pla d’estudis adaptat. La signatura del conveni de col·laboració va tenir lloc a l’ESMUC, el dijous 17 de setembre, amb els responsables d’aquesta doble titulació que ja és una realitat.

ADN ESMUC al Festival LIFE Victoria 2020/2021

Com cada mes de setembre, el Festival LIFE Victoria torna a Barcelona, amb una edició doble que comptarà amb una bona representació de graduats i professorats de l’ESMUC, com ara Helena RessurreiçaoMontserrat SeróAlberto PalaciosMarc SerraMarta PuigÈric VarasXavier Sabata, Mireia Tarragó, Mercedes GancedoAlbert Guinovart i Francisco Poyato. La crisi sanitària de la Covid-19 ha portat l’organització a presentar dues edicions enllaçades pel Primavera LIFE, que el 2019 va haver de ser cancel·lat. L’ESMUC acollirà les classes magistrals LIFE Akademie el mes d’abril de 2021.

Els concerts finals de l’ESMUC en streaming a Youtube

A causa de les mesures organitzatives especials en matèria de salut pública que ha dictaminat la Generalitat de Catalunya per a l’àrea metropolitana de Barcelona, els Concerts Finals Avaluables de l’ESMUC es faran sense públic i podran seguir-se en streaming a través del canal ESMUCcat de Youtube.

Barcelona Fiddle Congress: Vídeos del professorat

El canal de Youtube de l'ESMUC estrena vídeos amb el professorat que ha participat en les edicions del Barcelona Fiddle Congress. Els vídeos mostren peces d'estils diferents per treballar amb els instruments de corda fregada. Cada setmana es presenta un vídeo amb la seva corresponent partitura amb pdf per poder escoltar-la i treballar-la. Aquesta proposta és de Albert Bello que ens presenta el tema Oriol's Blues.