Dra. Melissa Mercadal

Melissa Mercadal

Psicòloga-musicoterapeuta i doctora en Pedagogia Musical. Actualment és directora acadèmica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), professora del Departament de Pedagogia i coordinadora del Màster de Musicoteràpia del mateix centre. 

Com a musicoterapeuta participa en diversos programes de musicoteràpia amb persones amb demència i els seus cuidadors en la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya. És membre de l’equip de Singular, Música y Alzheimer (www.musicayalzheimer.com). També és l’actual presidenta de la World Federation of Music Therapy (WFMT).

Ha publicat extensament  a nivell nacional i internacional articles científics en l’àrea de musicoteràpia i demències i aspectes professionals dels musicoterapeutes a Espanya. 

És coautora (juntament amb la seva col·lega Patricia Martí) dels llibres Manual de Musicoterapia en Geriatría y Demencias: Teoría y Práctica, publicat per Ediciones Montsa-Prayma (2008),

Musicoterapia en Medicina: Aplicaciones Prácticas (2010) i Música, Musicoterapia y Discapacidad (2012), editat per l’Editorial Médica JIMS.