Cinc dones de metall

Cinc dones de metall

Cicle Viatge sonor per la història de la música

El calorós dijous 14 de maig, a les 20h del vespre, les cinc estudiants de l'Esmuc –Tania Camacho, Patricia Máñez, Claudia Cobos, Maria Cofan i Olivia Casa– van amenitzar els oients del Centre Cívic Navas

Va ser un concert molt complet, on els assistents (vora vuitanta) van poder gaudir d'un discurs musical molt detallat. El programa, que oferiran de nou properament, està confeccionat amb l'objectiu de dotar l'oient d'un tast de les obres més populars del repertori clàssic adaptades en la formació de quintet de vent metall. Les pròximes sessions que oferiran s'ubicaran en d'altres centres cívics de la ciutat comtal, així que encara podeu assistir als seus concerts si encara no les heu vist.

Cal esmentar que elles cinc, tal com altres estudiants de la casa, estan de petita gira pels centres cívics de la ciutat oferint les seves destreses dins el projecte Viatge sonor per la història de la música creat per l'Ajuntament amb col·laboració de l'Esmuc.

El concert el van encetar amb l'obertura de Tanhäusser de Wagner després que la Carol Duran presentés les Cinc dones de metall. Dins aquest cicle s'ofereixen explicacions durant les sessions, ja sigui per part dels intèrprets o per algun expert, amb la finalitat que els assistents siguin oients actius i, al final, s'obre un torn de preguntes als propis intèrprets, per fomentar la inquietud musical dels espectadors.

Després de situar el públic i interpretar Wagner, van executar l'ària de la Suite núm. 3 del compositor barroc J.S. Bach, i seguidament Pachelbel i el seu famós Cànon en re major. Per oferir altres formats d'aquesta formació van interpretar el rondó del Concert núm. 3 de Mozart, en el qual la trompa es va alçar i el públic va poder veure altres possibilitats d'aquest instrument. Seguidament van executar un fragment de la conegudíssima òpera Carmen de Bizet i el brindis de La Traviata. Van fer conèixer al públic Elgar amb Nimrod i Brotons amb Lluita, Lament i Triomf, del qual només van interpretar la Lluita. I per acabar, totes cinc es van alçar de les cadires per tocar un ragtime blues de Mauro Ottolini i Stefano Caniato, Keaton Blues.

El públic va tancar la sessió amb forts aplaudiments i algunes preguntes curioses que les cinc dones van respondre amb amabilitat, fent que els assistents se n'anessin a casa contents, i alguns d'ells havent après quelcom de nou aquell vespre.

Comments

Log in to comment.