Educar amb la música

Moment de l'actuació dels més petits

Moment de l'actuació dels més petits 

Projecte Escoles Tàndem: Escola Poblenou de Barcelona-ESMUC

El passat dijous 22 de desembre tots els alumnes de l'Escola Poblenou de Barcelona van participar al tradicional concert de Nadal. El gimnàs era ple de famílies i, una rere l'altra, van sortir totes les classes de l'escola per cantar les cançons que havien treballat amb la mestra de música, Júlia Font. El concert es va organitzar en dues sessions, la primera pels alumnes d'Infantil i el primer cicle de Primària, i la segona pels alumnes de cicle mitjà i superior. Les cançons, catalanes (populars o d'autor) i d'altres països, es van alternar amb poesies nadalenques recitades de memòria per tot el grup.

Un grup de professors i estudiants de l'ESMUC van acompanyar instrumentalment les cançons, donant protagonisme a cada instrument del conjunt en un moment o altre del concert. Aquesta ha estat la primera col·laboració de l'Esmuc a l'escola, un primer tastet del que viuran els alumnes del centre.

El projecte Escoles Tàndem està patrocinat per l'Obra Social de Caixa Catalunya, compta amb el suport de l'ESMUC – proporciona la formació necessària al centre destinatari del projecte­– i del Consorci d'Educació –s'encarrega de la infraestructura, com per exemple oferir un segon mestre de música a l'escola– i té l'objectiu de millorar el rendiment en les escoles mitjançant un tipus de dinàmica on la música té un paper principal. L'escola Poblenou ha rebut aquesta oportunitat amb els braços oberts i amb moltíssima energia. Josep Lluís Zaragoza, professor de l’ESMUC, s'ha reunit amb l'equip directiu del centre, el qual ha posat en marxa ràpidament l'engranatge per desenvolupar el projecte, que dura tres anys. Tot el professorat, amb el suport de les famílies, està fent el possible per treure'n el màxim rendiment. I la música? La idea de l'ESMUC es concreta amb un increment de les hores lectives de música a tots els cursos de primària (fins a cinc hores a la setmana, si és possible), i a més esdevindrà l'eix transversal de manera que totes les assignatures treballaran la seva matèria relacionada amb elements musicals. L'expressió, el treball de la sensibilització musical; però també prendre la música com a eina per a entrar en contacte amb altres coneixements són algunes de les idees que han d'anar prenent forma durant aquest any perquè de seguida i amb molta energia el projecte prengui volada.

Concert de Nadal

A una banda de l'escenari, presidit per un immens tió de Nadal, un grup d'estudiants de Pedagogia de l'ESMUC acompanya les nadales

Comments

Log in to comment.