Grans Conjunts

La primera cita del 2012, a dalt de l'escenari

Com cada curs, al final de cada semestre, els estudiants de l’ESMUC pugen als escenaris per posar a prova els seus aprenentatges col.lectius i individuals en una sèrie de concerts. Es tracta del cicle dels Grans Conjunts, les formacions estables en les quals participa un major nombre d’intèrprets i que, en correspondència amb això, també convoquen més públic a les sales de l’Auditori.

El treball que han fet els estudiants al llarg del curs i, de forma més intensa, en l’stage previ al concert, es mostra així en les condicions que requereix la realitat professional i que molts d’ells cercaran en graduar-se, en un futur molt immediat. Aquest és l’objectiu: formar-se com a intèrprets en una sala de concerts, aprenent dels músics de renom que els dirigeixen, compartint l’experiència amb els companys i amb el públic. Els Grans Conjunts són el resultat i el moment culminant de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, amb entusiasme i ben conscients de l’oportunitat que se’ls posa a l’abast. Això es posa de manifest a la sala de concerts: els Grans Conjunts són plens de grans moments.

Aquest any, la Cobla encetarà la primera edició del cicle, el dia 27 de gener i amb la direcció  de Jordi Figaró. El dia 31 serà el torn dels estudiants de Música Antiga, amb una obra cabdal de la història de la música, els Concerts de Brandenburg, dels quals interpretaran una primera selecció. L’endemà mateix podrem sentir l’Orquestra Simfònica, sota la batuta de Jordi Mora, interpretant obres de Schumann, Txaikovski i Toldrà. Per tancar el cicle, la Big Band oferirà dos concerts (el dia 8 de febrer, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori, i el dia 10 al Teatre Atlàntida de Vic) amb repertori de qui, en aquesta ocasió, serà el seu director, Perico Sanbeat.

És una ocasió que no heu de deixar passar, doncs, per compartir aquests grans moments que ens regala la música.

Comments

Log in to comment.