Mireia Mora i Griso

Títol superior de pedagogia i interpretació de violí clàssic (1993, R.S. Konstervatorium, Munich). Professora titulada de Tècnica Alexander (1996, C.T.C., Londres) després d’estudiar els 3 anys de formació. Postgrau en reeducació de la veu i respiració (1996-1998 C.T.C., Londres).
Formació en cant modern (Laura Flores) i direcció coral (Manel Cabero). Formació complementària en Mindfullness, Seitai, meditació, dansa lliure, Veu integral, Reiki, T’ai Chi Chuan i U.C.D.M.
Des de 1996 ha exercit com a professora de Tècnica Alexander especialitzada en músics a la seva consulta privada, escoles de música, cursos internacionals de música, conservatoris i universitats d’arreu del país. Ha sigut professora de violí, orquestra i co-directora de l’Escola de Música de la Fundació Collserola (1997-2002), així com professora de violí a Blackheath Conservatoire of Music (1994-1996, Londres), The Arts Educational Schools (1994-1996, Londres) i Waldorf Schule (1986 – 1992, Munich). Directora dels cors amateurs Cor Babel i Cor de Butxaca (2004-2010). Membre de l’orquestra M.J.O. de Munich i Münchner Philarmonie (1986-1993). Actualument viu la música des de l’improvisació amb la veu, cos i violí.
Professora del Departament de Pedagogia de l’ESMUC des del 2003.
Línies principals de recerca
- El cos i la ment en el procés d’aprenentatge .
- La Veu: ús corporal i mental en el seu funcionament i salut.
- El músic vist des de la seva globalitat: cos, ment, emocions i consciencia.
- La respiració: específica per a instruments de vent i veu i en relació a l’expressió musical per a tot instrumentista.
- Tècnica Alexander aplicada a l’activitat del músic.
- Relació dels propis hàbits psicofísics amb la capacitat d’interpretació , expressió musical, salut, projecció de so i gaudi.
- Prevenció i recuperació de lesions musculars en músics i cantants
- Consciència, meditació i mindfullness en el procés creatiu i presència del músic.
Últimes publicacions
Llibres
- Mora, Mireia. (2013). Canviar hàbits i prevenir trastorns musculoesquelètics. Introducció a la Tècnica Alexander aplicada a l’àmbit laboral. Barcelona, editat per l’OPRL de Foment NC.
- Mora, Mireia. (2013). Cambiar hábitos y prevenir trastornos musculoesqueléticos. Introducción a la Técnica Alexander aplicada al ámbito laboral. Barcelona, editado por la OPRL de Foment NC.
Articles
- Mora, M. (2013).Canvi d'hàbits i prevenció de trastorns musculoesquelètics en l'àmbit laboral. L’Esmuc Digital, Revista de l’Escola Superior de Música de Catalunya. (n. Juny – setembre).
- Mora, M. (2009).Un enfocament des de la Tècnica Alexander. La Circular, Revista de cant coral infantil. (n. Abril ).
- Mora, M. (2007). La Tècnica Alexander per a músics. Revista Musical Catalana. (n. Juliol ).
Enregistraments àudio / imatge
- Col.laboracions a L’ofici de viure. Gaspar Hernández. Catalunya Ràdio. Magazine d’estiu. Lluís Montserrat. COM Ràdio. Estar en forma, les cervicals. TV3.
Projectes de recerca i/o acció educativa
- Projecte de millora i innovació educativa. Aplicació de la Tècnica Alexander en l’aprenentatge de l’interpretació i traducció simultània. Universitat Jaume I de Castelló. Títol: DEL DISCURSO AL CUERPO: LA TÉCNICA ALEXANDER EN INTERPRETACIÓN. (2007-2008)
- Técnica Alexander: Formación para la autogestión del trabajador en la prevención de trastornos musculoesqueléticos. Estudio descriptivo y comparativo de precedentes sonde se ha aplicado la Técnica Alexander como herramienta de prevención de riesgos laborales en distintos colectivos en todo el mundo. Barcelona: editado por la Oficina de Prevención de Riesgos Laborales de Foment del Treball Nacional de Catalunya con la financiación de la Fundación para la P.R.L., 2011.
- Alexander Technique: Training for the self-management of workers to prevent musculoskeletal disorders. A descriptive and comparative study of precedents where the Alexander Technique has been applied as a tool to prevent occupational risks in different organisational settings throughout the world. Barcelona: edited by Oficina de Prevención de Riesgos Laborales de Foment del Treball Nacional de Catalunya, and financed by Fundación para la P.R.L., 2011.