Josep Vila i Casañas

Josep Vila-Casañas

Director, compositor i pedagog. És director del Cor Lieder Càmera i també ha estat director titular de l’Orfeó Català (1998-2016), del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2011-2016) i del Cor de la Radiotelevisió Espanyola (2007- 2010). 

Ha col·laborat puntualment amb formacions com el Coro Nacional de España, el Coro de la Comunidad de Madrid, el Cor de la Ràdio de Suècia, l’Orfeón Donostiarra, el Cor Mundial de Joves (2010 i 2019), el Coro Juvenil Nacional Simón Bolívar de Veneçuela, la Orquesta de Radiotelevisión Española,  la Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Orquesta Sinfónica de Málaga.

En la seva faceta de preparador de cor ha treballat al costat de les principals batutes del panorama internacional: Daniel Barenboim, Daniele Gatti, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Marc Minkowski, Jean-Christophe Spinosi, René Jacobs, Lorin Maazel, Helmuth Rilling i Franz Brüggen, entre d’altres.

És autor d’un ampli catàleg de música vocal i instrumental i, des del 2005, és professor de direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. També imparteix regularment tallers, seminaris i masterclasses a diverses ciutats europees i llatinoamericanes.