Cicle Llibres & Música a la Biblioteca: ‘Tone moves: a history of piano technique’.

Publicat el 26/11/2019

La biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull aquest any, el quart cicle de Llibres & Música, proposta que uneix Literatura i Música. El proper dimarts 3 de desembre (18 hores) es farà la primera presentació amb el llibre Tone Moves: a history of piano technique (Musikeon books, 2001) escrit per Luca Chiantore, pianista, musicòleg i professor de l’Escola. L’activitat, que organitza el departament de Musicologia de l’ESMUC, és d’accés gratuït.

Imatge del llibre 'Tones moves', de Luca Chiantore

Imatge del llibre 'Tones moves', de Luca Chiantore

En aquest recull de les tècniques de piano dels últims 3 segles, Chiantore, ens fa una anàlisi de les diferents formes que han tingut els compositors, del considerat gran repertori de música clàssica occidental, d’apropar-se a l’ús de les mans sobre el teclat i les teories pedagògiques que han sortit d’aquestes. Fent-nos veure que existeix més d’un tipus de tècnica correcta, veient com és la que els compositors han utilitzat a l’hora d’escriure les seves obres. 

El llibre mostra l’estudi analític de documents mai estudiats, i mostra les gran possibilitats tècniques a l’hora d’expressar-se a traves d’aquest instrument. 

 

Luca Chiantore (Milà, 1966)

Pianista i Musicòleg, és una figura referent en el piano i el seu estudi i actualment professor de l’ESMUC. Va estudiar piano i composició, entre d’altres, amb Emilia Crippa Stradella o Alexander Lonquich. Més endavant es treu el doctorat en musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seu nom és reconegut pels millors conservatoris i universitats com a professor de piano i musicologia; professió que compagina amb la seva faceta d’intèrpret amb projectes com Tropos Ensemble, juntament amb David Ortolà.

Llibres-i-musica_large_esmuc_large_esmuc_large_esmuc

 

                  

Pròxima sessió de Llibres & Música amb Iván Iglesias

El dimarts 10 de desembre (18 hores) serà el torn de la presentació del llibre La modernidad elusiva: jazz, baile y política en la Guerra Civil espanyola y el franquisme, escrit per Iván Iglesias.

                               

Més informació:

Luca Chiantore 

Tone moves

Musikeon books

Presentació del llibre a Youtube: