Classes magistrals obertes del mes de març a l’ESMUC

Publicat el 28/02/2019

Aquest mes de març tindran lloc a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) dues classes magistrals obertes al públic extern. La primera serà una introducció a la trompeta natural, a càrrec de Ricardo Casañ. La classe és gratuïta i requereix inscripció prèvia. La segona serà impartida per Oscar Abella, tuba solista de l’Orquestra Simfònica d’Euskadi. La inscripció en aquesta classe és de pagament.

       

Ricardo Casañ

Classe magistral Introducció a la trompeta natural

Dissabte, 23 de març. D’11 a 16 hores. Aula A111

Classe oberta a qualsevol persona que tingui interès en aquest instrument. No cal tenir coneixements previs ni de música antiga, ni de trompeta natural.

Per fer la inscripció cal enviar un correu a departament.antiga@esmuc.cat abans del divendres 22 de març, a les 9 del matí, indicant l’interès a participar en l’activitat.

                                              

Músic valencià

Natural d’Alboraia (València), Ricardo Casañ va iniciar la seva formació a l’escola de la Societat Musical d’Alboraia.

Ha estat alumne de Francisco Ramos Rioja, Vicent Campos i Vicente Prats, obtenint els Premis extraordinaris de grau elemental i fi de carrera al Conservatori Superior de Música de València. Ha representat Espanya en quatre convocatòries de l'I.M.C. de North Dakota (EUA) becat pel Centre d'Estudis Nord-americans. Al 1992, becat per la Conselleria de Cultura de València, va cursar el nivell Superior de trompeta al Conservatori Nacional de Perpinyà amb Maurice Benterfa, obtenint la “Medalla d'Or”. És professor de trompeta des de l'any 1988 i en l'actualitat està destinat al Conservatori Professional de Música de Castelló.

L'any 1995 comença a treballar la interpretació barroca amb instruments històrics sota la direcció d'Edward Tarr (Schola Cantorum Basiliensis). Com a solista ha participat a duo amb l'organista Ignacio Ribas en nombrosos cicles de concerts i festivals d'Espanya, Andorra i França, gravant part del seu treball al disc “Barroc Europeu en els Òrgans dels Pirineus”. Col·labora regularment amb la majoria d'orquestres clàssiques i barroques europees. Des de 2006 treballa el repertori barroc per a trompeta i soprano juntament amb la cantant Estrella Estévez i el clavecinista Ignasi Jordà, i ha iniciat un nou projecte de cambra amb el grup de trompetes naturals Tibicines.

Òscar Abella

Solista de tuba i intèrpret d’instruments històrics

Diumenge, 31 de març. De 10.30 a 14 h i de 16 a 19.30 hores.

Organitzada per l’Associació Catalana de Tubes i Bombardins (ACATUB).

Nombre de places d’alumnat limitades a 8 alumnes actius i a 12 alumnes oients, per garantir que tots els inscrits puguin gaudir de les classes degudament.

Gratuït per als socis i sòcies d’Acatub i l’alumnat de tuba i/o bombardí de l’ESMUC. 30€ alumnat actiu d’instrument i 10€ l’alumnat oient. Els alumnes actius tindran dret a participar de les classes col·lectives i individuals que el professor determini. L’alumne oient tindrà dret a participar activament de les classes col·lectives que el professor determini, per la qual cosa també serà necessari l’instrument. Inscripció: Cal omplir el següent formulari

Una vegada omplerta la butlleta d'inscripció rebreu un correu amb el número de compte on cal fer l’ingrés de l'import que correspon a cada un (si escau). La inscripció no serà efectiva fins que s'hagi realitzat la transferència. Hi haurà un màxim de 4 dies naturals per a realitzar la transferència. En cas contrari l'alumne perdrà la reserva de la plaça.

L'admissió de l'alumnat interessat a participar en el curs es farà per rigorós ordre d'inscripció, quedant limitat al nombre màxim de places.

La data límit d'inscripció serà el dia 24 de març de 2019 (no s’admetrà cap alumne, ni actiu ni oient, que no s’hagi inscrit dins aquest termini).

Per a qualsevol dubte o consulta cal contactar amb: info.acatub@gmail.com

                                          

Solista de tuba

Oscar Abella és Tuba Solista de la “Orquestra Simfònica d'Euskadi” (GOSI) des de Gener de 2007. Membre fundador de la "Associació Espanyola de Tubes i Bombardins" (AETYB) i del “Spanish Tuba Quartet”, des de 2014 és també promotor i integrant actiu del grup “Euskadi Brass".

La seva formació musical comença en els Conservatoris de Segòvia i Perpignan, i entre 2001 i 2006 es trasllada a Lió (França) per a estudiar en el "Conservatori Nacional Superior de Música" (CNSM) amb els Mestres Mel Culbertson i Arnaud Boukhitine, obtenint el premi extraordinari de fi de carrera amb matrícula d'honor. També assisteix a cursets de perfeccionament i màster classes amb professors com Mel Culbertson, Harvey Philips, Michel GodardJens Bjø*rn-*LarsenRex Martin, Steven Mead, Øystein Baadsvik, Robert Tucci, Donen PerantoniWarren Deck, Vicente López, Miguel Moreno i Miguel Navarro, entre altres.

Ha format part de l’Òpera de Saint-Etiene, l’Orquestra Jove del Mediterrani i la Nationaal JeuugdOrkest (NJO) d'Holanda, al que se sumen col·laboracions amb agrupacions com la Orquestra Nacional Bourdeaux-Aquitaine, l’Orquestra de l'Òpera de Lió o l’Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa de Llenguadoc.

                     

Més informació:

Oscar Abella

ACATUB