Dimarts Toca ESMUC: Homenatge a Leonid Sintsev

Publicat el 23/10/2018

El concert de Dimarts Toca ESMUC del 6 de novembre tindrà el format d’un homenatge a qui va ser professor de piano de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Leonid Sintsev (1944-2008), amb una proposta que reunirà a professorat del centre per parlar i interpretar música. Com sempre, el concert serà a l’Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC, a les 18.15 hores. L’entrada és gratuïta.

Leonid Sintsev

Leonid Sintsev

Leonid Sintsev va ser un professor molt vinculat a l’ESMUC des de la seva creació. Considerat com un dels pianistes més interessants de la seva generació, va destacar pel seu virtuosisme poètic interpretant, especialment, obres de Liszt i Chopin.

Fins a la seva mort, va desenvolupar una intensa activitat concertística i pedagògica, compromesa en la transmissió de valors, tant humanístics com artístics, i fomentant sempre la creativitat entre els més de seixanta pianistes que van passar per la seva aula.

En aquest concert es recordarà la figura de Leonid Sintsev, ara que es compleixen deu anys de la seva mort, i els participants conversaran a una taula rodona que serà l’eix conductor d’aquest homenatge. La taula rodona reunirà professorat i ex professorat, de diferents especialitats que recordaran moments importants de la vida de Leonid Sintsev. La graduada Anna Serra serà la responsable de conduir l'acte. Serra és graduada de Pedagogia per l'ESMUC i va ser alumna de Sintsev.

El professorat participant (Rafael Salinas, Pablo M. Fernández, Adolf Pla, Xavier Barbeta, Vladislav Bronevetski, Jordi Masó, Pierre Reach i M. Jesús Crespo) també interpretarà obres d'Albéniz, Mompou, Busoni, Rakhmàninov, Schumann o Scriabin, entre d'altres. 

Dimarts Toca ESMUC

Més informació:

Leonid Sintsev

Dimarts Toca ESMUC

                         

Programa del concert:

 • A. Scriabin. Estudi op.2 núm. 1
  S. Rakhmàninov - Здесь хорошо ("Qué bé s'està aqui") op.21 núm. 7
  Rafael Salinas, piano; Pablo M. Fernández, tuba
 • F. Mompou - Scènes d'enfants
  Adolf Pla, piano
 • F. Busoni: Fantasia nach Bach BV 253 (fragment)
  Xavier Barbeta, piano
 • R. Schumann - Variacions sobre un tema de Clara Wieck op. 20
  Vladislav Bronevetski, piano
 • E. Grieg: Als teus peus op. 68 n.3 Valse-Impromptu op. 47 núm. 1
  Jordi Masó, piano
 • Bach-Busoni: Coral "Herr, Ich Ruf zu Dir"
  Pierre Reach, piano
 • I. Albéniz: Evocación
  M. Jesús Crespo, piano

                                        

RECORDATORI:

#DimartsTocaESMUC. Homenatge a Leonid Sintsev

Dia: dimarts 6 de novembre

Lloc: Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC

Hora: 18.15 hores

Entrada: Lliure