#DimartsTocaESMUC: Zalba-Simon Quintet

Publicat el 17/10/2018

Zalba-Simon Quintet és la formació que lideren Javier Zalba i Matthew Simon i que protagonitzarà el concert de Dimarts Toca ESMUC del 23 d’octubre, a l’Auditori Acadèmic Sala 4 (18.15 hores). L’entrada és gratuïta.

El concert anirà a càrrec d’un quintet format per professorat i alumnat de l’ESMUC, amb un repertori de temes originals de Javier Zalba i estàndards de jazz, sempre des de l’òptica de la música llatina.

Els músics participants són: Ignasi Zamora, baix elèctric; Nan Mercader, percussió; Toni Saigi, piano; Mauro Cavallaro, bateria; Javier Zalba, saxos, flauta i clarinet; i Matthew Simon, trompeta i flugelhorn.

Javier Zalba ha tocat amb grups com Buena Vista Social ClubChucho ValdésCubanismo, Arturo Sandoval o l’Orquestra Cubana de Música Moderna, entre altres, i és professor de saxofon al Conservatori de L’Havana (Cuba). També ha fet classes magistrals a Londres, Copenhague, Ontario, San Francisco, Los Ángeles, Costa Rica i l’Aula de Música moderna de Barcelona, entre altres.

Mathew Simon ha actuat amb importants figures del panorama del jazz internacional com ara Celia CruzTito PuenteGuy LaffiteJerry LewisNatalie ColeDianne WarwickMichel CamiloJoan Albert AmargósCarles Benavent i Gato Pérez, entre d’altres. Ha participat en diverses gires amb Serrat i Ana Belen. Ha gravat amb Phil WoodsJon Faddis i la Barcelona Jazz Orquestra, i  també ha estat solista de l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra Simfònica d’Euskadi i l’OBC, entre d’altres. És professor de trompeta de Jazz i Música Moderna, Improvisació i Combos a l’ESMUC.

Zalba i Simon actualment porten a terme un projecte musical amb el pianista Roberto Fonseca.

                                  

Classe magistral

Javier Zalba també impartirà una classe magistral de saxo, clarinet i flauta l’endemà de la seva actuació al cicle Dimarts Toca ESMUC, el dimecres  24 d’octubre, a les 15 hores, a l’aula A111. L’accés és lliure.

                                

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC                                           

                                    

Recordatori Concert #DimartsTocaESMUC amb Zalba-Simon Quintet

Dia: dimarts 23 d’octubre

Lloc: Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC

Hora: 18.15 hores

Entrada: Lliure