El tenor Josep Bros, nou profesor del Màster de Música Clàssica i Contemporània

Publicat el 04/06/2020

El Màster d’Interpretació de Música Clàssica, en la seva especialitat de Cant, ha incorporat el tenor Josep Bros a la seva plantilla docent per a la pròxima edició del curs 2020-2021. Actualment, Bros és considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista amb el qual ha interpretat més de 60 títols, i ha obtingut importants èxits amb el repertori francès i mozartià.

Josep Bros

Josep Bros. Foto cedida

El tenor, en la recerca constant del seu desenvolupament vocal, ha ampliat el seu repertori amb títols de repertori verdià, com ara Don Carlo, Un ballo in maschera, Ernani, etc.

La relació de l’ESMUC amb Josep Bros vé de lluny perquè amb anterioritat havia estat convidat per realitzar diferents classes magistrals.

Trajectòria d’èxit

Nascut a Barcelona, Bros va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal i de cant sota la direcció de Jaume Francisco Puig. L’any 1991 debuta amb Don Giovanni i Don Pasquale a Sabadell, i el 1992 al Gran Teatre del Liceu. Des de les hores ha cantat als teatres més prestigiosos del món com ara l’Scala de Milà, Covent Garden de Londres, Staatsoper de Viena, Real de Madrid, Colón de Buenos Aires, així com a les òperes d’Hamburg, Munich, Roma, Florència, Berlí, Los Angeles, Washington, Oviedo, Amsterdam, San Francisco, Toronto, Tokio, Sevilla, Hong Kong, entre d’altres.

Ha realitzat una constant activitat en el camp dels concert i l’oratori que l’ha dut a sales tan emblemàtiques com la Musikverein de Viena, Santa Cecília de Roma, Carnegie Hall de Nova York, Philharmonie de Múnich, Palau de la Música Catalana, House of Music de Moscou, etc. 

També és acadèmic de la Real Acadèmia de San Romualdo, i d’entre altres premis ha obtingut el Premi Corelli, Premi Orazio Tosi, Premi Lauri Volpi, Lira d’Argento, Premi Federico Romero, Premi Líric Teatro Campoamor.

La seva discografia és molt extensa amb òperes i sarsueles on podríem destacar, La Traviata, Don Carlo, Don Giovanni, Luisa Fernanda, Anna Bolena, etc.

 

Més informació:

Josep Bros

Màster d’Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània