IV edició de les Jornades “Arts i Salut”

Publicat el 03/10/2019

Els dies 15 i 16 de novembre de 2019, l’ESMUC organitza la IV edició de les jornades d’ARTS I SALUT: jornades internacionals de Música i Neurologia, que enguany es dediquen a la relació existent entre la música, les arts i la salut mental.

 

Adreçades a professionals de la música, de les arts, de l’educació, de la medicina i al públic interessat en aquesta disciplina, “Arts i Salut” és  una iniciativa que vol aprofundir en l’univers transversal de la música i la neurologia com a eix vertebrador de les arts.

Les Jornades comptem amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

La iniciativa, dirigida per la Dra. Melissa Mercadal, cap de Recerca, Formació i Innovació de l’ESMUC, i la gestora cultural i coreògrafa Anna Jarque, va donar lloc el 2016 a realitzar les I Jornades Internacionals “Arts i Salut”, centrades en la música i les seves potencialitats, com a eina terapèutica amb persones amb malalties neurològiques.

Les segones jornades, el 2017, van crear un espai d’aproximació i aprofundiment en el punt de trobada de la música i la neurologia com a marc de desenvolupament pedagògic, social i de reflexió entre professionals. I el 2018, les terceres, dedicaven l’atenció a la música com a eix vertebrador de les arts, sigui com impuls o com a eina per acompanyar altres arts.

 

Salut mental

En aquesta IV edició,  les activitats proposades a les jornades se centraran en la salut mental i la seva relació amb la música, posant èmfasi en el fet que la salut mental i el benestar emocional s’agafen de la mà, i les fronteres són delicades.  

Mitjançant la neurociència i l'expertesa científica, s’intentarà posar llum al  fet d’on i com la música i les arts tenen el camí obert per esdevenir la millor de les teràpies.

Teràpies no només artístiques sinó també amb la responsabilitat de les persones i cap a les persones.

 

Més informació:

Jornades Arts i Salut. IV edició

                                                  

Amb la col·laboració de: