L’ESMUC dedica la 3a Viquimarató a la Diversitat musical a Catalunya

Publicat el 27/02/2018

La Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà la tercera edició de la Viquimarató ESMUC, amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles al voltant de la Diversitat musical a Catalunya, afegint-se d’aquesta manera a un dels eixos temàtics d’Amical Wikimedia per al 2018. La Viquimarató tindrà lloc el divendres 23 de març, de 10 a 14 hores, a la Biblioteca de l’ESMUC. La inscripció és oberta.

Segona Viquimarató ESMUC

A més, la Viquimarató també vol tenir en compte l'Any Europeu del Patrimoni Cultural amb un patrimoni cultural, lingüístic i musical que conviu i es desenvolupa a Catalunya i que probablement no té encara prou visibilitat. Per acotar una mica els articles per fer i per millorar, començarem per les cultures del mediterrani, i proposem des d'instruments i balls, fins a cançons i gèneres musicals. Per tal de fer-nos una idea més concreta d'aquesta diversitat, podeu consultar les llengües que es parlen a Catalunya gràcies a un estudi del grup de recerca GELA.

La tercera edició de la Viquimarató consolida la voluntat que l’esdeveniment sigui una cita anual, per destacar, un tema o l’efemèride d’un músic o persona destacada del panorama musical.

Viquimarató ESMUC 2017

Igual que en les edicions anteriors, els participants disposaran de tot el fons bibliogràfic i dels ordinadors de la Biblioteca de l’ESMUC per ampliar la informació pública sobre la temàtica proposada. Els usuaris habituals de la Biblioteca cal que ho tinguin en compte.

L’ESMUC col·labora des de fa diversos anys amb l’Amical Wikimedia, contribuint a la transferència dels coneixements que es generen des de l’Escola cap a l’Enciclopèdia lliure, un projecte que implica estudiants, professorat i PAS.

 

Més informació i inscripció:

Viquipèdia