Segona edició Jornades Ab Sentits: Call for papers

Publicat el 29/05/2019

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna a organitzar una nova edició de les Jornades Ab Sentits, del 21 al 23 de novembre. Enguany, aquest espai de trobada i intercanvi centra el seu lema en La significació musical, una eina per humanitzar el món i posarà èmfasi en la incidència dels significats expressius sobre les decisions interpretatives. El termini per presentar propostes (Call for papers) conclourà l’1 de juliol. La inscripció també és oberta.

Logo-2es-jornades-ab-sentits

El novembre de 2018, l'ESMUC va organitzar unes primeres Jornades ab sentits per posar en comú diferents aproximacions al fenomen de la significació musical, tant per part del professorat com de l'alumnat i els graduats i graduades. Vam poder comptar amb la participació d'investigadors/res de dins i fora de l'escola, nacionals i internacionals, i amb una assistència molt nombrosa de públic extern.

En aquesta segona edició, organitzada per Rolf Bäcker, Imma Grimalt, Joan Grimalt, Rubén López Cano i Melissa Mercadal, es vol afavorir propostes de col·laboració paritàries i d’un ampli ventall: jazz, flamenco, cobla, música antiga, contemporània, etc. El format preferent serà el de la demostració, sigui un assaig o una classe pública, o un breu concert comentat.

Les jornades compten amb la col·laboració del Escola i Conservatori de Música de Tortosa, la Universitat de Zagreb i la Universitat de Leeds.

 

La significació musical

La significació musical és allò que fa la música expressiva i valuosa, el que la connecta a valors humans i humanistes. Sobretot, posa l'èmfasi sobre els aspectes que agermanen música i llenguatge. Aquest aspecte comunicatiu s'hauria de veure reflectit en les propostes, d'acord amb el lema d'aquest any: els sentits de la música la fan més humana, més capaç de generar proximitats, complicitats i relacions personals. Més atrevida per proposar-se millorar les coses a través de la nostra activitat musical i pedagògica, ni que sigui contra corrent.

                                

Call for papers

La convocatòria per presentar propostes ja és oberta i la data límit de presentació és l’1 de juliol. Els interessats podran presentar concerts comentats o assaigs públics, classes públiques, presentacions combinant interpretació i reflexió teòrica. Els requisits per presentar les ponències les podeu consultar a la pàgina web de les Jornades.

                                

Presentació de propostes: jornadesabsentits@esmuc.cat.

Més informació: Jornades Absentits

                         

Col·laboradors:

Col·laboradors II Jornades ab sentits