8 de març, dia internacional de les dones

L’ESMUC commemorarà el Dia Internacional de les dones el dilluns 8 de març amb un seguit d’activitats. A les 11 hores, tindrà lloc Dones ESMUC , a la Sala 4 Alicia de Larrocha i amb accés prioritari per a la comunitat educativa de l’ESMUC. En aquest acte, la directora general de l’ESMUC, Núria Sempere presentarà les mesures que l’escola està portant a terme en diferents àmbits per assolir l’equitat de gènere. A les 12 hores es farà Dones ESMUC  on paraula i música se sumaran al diàleg entre les compositores Raquel García-Tomás i Mercè Capdevila, que serà moderat per la professora Anna Costal. Aquest acte serà retransmès en streaming a través del canal de l’ESMUC a Youtube. L’accés a les dues activitats és lliure amb l’aforament limitat.

entrada esmuc 8 març

                 

Dones ESMUC 

11:00 h. Sala 4 Alicia de Larrocha. Accés per a la comunitat educativa de l’ESMUC.

 • Presentació de les activitats del 8 de març a càrrec de la directora general de l’ESMUC, Núria Sempere.
 • Actualització del protocol antiassetjament sexual i presentació del nou comitè.
 • Col·lectiu feminista.
 • Incorporació de la perspectiva de gènere a les assignatures del departament de Musicologia.
 • Noves accions de difusió realitzades per la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC.

Dones ESMUC 

12:00 h. Diàleg. Sala 4 Alicia de Larrocha. Accés obert. Sessió en streaming. Reserva prèvia.

 • Interpretació musical. Desig, per a piano sol, de María Rosa Ribas. Intèrpret: Maria Pascual.
 • Benvinguda de la directora general de l’ESMUC, Núria Sempere.
 • Parlaments d'Eduard Resina, cap del departament de Teoria, Composició i Direcció de l'ESMUC, Mercè Fantova, responsable del Centre de Documentació i Arxiu de la SGAE a Catalunya i de Juanjo Mercadal, president del Gremi d’Editors de Música de Catalunya.
 • Cloud Trio (2009), per a violí, viola i violoncel, de Kaija Saariaho. Intèrprets: Ariana Soledad Oroño, Luis Manuel Vicente, Francesc Minguella.
 • Diàleg. Amb les compositores Raquel García-Tomás i Mercè Capdevila, i la professora Anna Costal (moderadora).
 • Light and Matter (2014), per a violí, violoncel i piano, de Kaija Saariaho. Intèrprets: Jordi Prim, Carlos Sánchez i Emma Stratton.

Dones ESMUC → compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) a Catalunya i del Gremi d'Editors de Música de Catalunya (GEMC).

Logos SGAE-GEMC

Setmana del 8 M

Al llarg de la setmana, l'ESMUC oferirà a través del seu canal de Youtube i els perfils de xarxes socials enregistraments de Diàlegs, una sèrie de converses, moderades per la musicòloga, Àurea Domínguez, que posarà en contacte dones vinculades a la música de diferents generacions, com ara Glòria Isabel Ramos (compositora i directora d'orquestra), Ester Vela (professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i experta en Narcisa Freixa), Anna Briz, Alicia CodurasMontserrat Torras i Núria Giménez Comas. La Biblioteca CRAI també ha organitzat una exposició amb obres donades pel Gremi d’Editors de Catalunya i amb obres del seu fons suggerides pel Grup d'Equitat Compositiva de l'ESMUC.

Les xarxes també mostraran dones, estudiants i graduades, que sota el lema #DonesESMUC expressaran les seves opinions.