Classes magistrals de contrabaix amb Risto Vuolanne

El professor de contrabaix, Risto Vuolanne, impartirà dues classes magistrals els pròxims 24 i 25 de febrer a l’ESMUC. L’accés és lliure per a la comunitat educativa de l’escola.

Risto Vuolanne

Risto Vuolanne

Els passats 7 i 8 de desembre, Vuolanne va visitar l’ESMUC per impartir unes primeres sessions amb estudiants de contrabaix, que es complementaran ara amb les noves classes que impartirà. El dia 24, la sessió serà a la Sala de Cor en horari de tarda i l’endemà, al matí, a la Sala 4.

Risto Vuolanne és un contrabaixista finlandès que actualment viu a la Corunya. Des del 2005 és baixista principal de l'Orquestra Simfònica de Galícia. Abans d’arribar a Espanya va treballar en diverses orquestres de cambra i simfòniques d’arreu d’Europa, especialment a Portugal, els Països Baixos i Finlàndia.

Des del 2008 ha fet recitals a tot Europa i a Nova York. Com a solista ha tocat el Concert de baix núm. 2, de Giovanni Bottesini i Angel of Dusk, d’Einojuhani Rautavaara. Paral·lelament a la seva obra clàssica, Risto compon i toca música improvisada i jazz. Participa activament en la vida del jazz espanyol amb diversos conjunts i és el fundador de la Jazz Band de l'Orquestra Simfònica de Galícia.

Més informació:

Risto Vuolanne

Classes magistrals