Cantoría

Cantoria

Joventut amb un futur prometedor

Cantoría és un grup vocal format l’any 2016 sortit del Departament de Música Antiga de l’Esmuc, però presentat per primera vegada al Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña. Tots els seus integrants, Inés Alonso (soprano), Samuel Tàpia (contratenor), Jorge Losada (tenor i director) i Valentín Miralles (baix), són estudiants actuals de cant de l’Esmuc, alumnes de la professora Margarida Natividade. També fan col·laboracions amb altres cantants i músics especialitzats en la interpretació històrica de la música, sobretot el repertori ibèric del Segle d’Or.

Si no sabéssim la data en què es van posar a cantar podríem dir que Cantoría és un grup vocal que porta anys de trajectòria, que els ha portat per arreu del territori peninsular i estatal, i no només ho limiten aquí sinó que també han trepitjat escenaris d’arreu d’Europa. Després de la participació al Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña, van seguir cantant amb tanta qualitat que l’any 2017 van ser seleccionats pel programa belga International Young Artist's Presentation, i aquest any 2018 formen part de les residències Cité de la Voix i, com a element a destacar, han estat seleccionats dins del programa europeu Eeemerging 2018, projecte que recolza la Unió Europea i que els permet començar a viatjar per tot el continent de manera molt més professional i amb una carta de presentació amb una bona firma que acompanya.

Les crítiques que han rebut han estat sempre bones i entre moltes altre coses acostumen a comentar la gran qualitat vocal i interpretativa que té el grup malgrat la seva joventut. També trobem diferents comparacions amb grups professionals i això els fa destacar ja que, com a estudiants, és molt complicat que et posin al mateix nivell que un professional. Fausto Murillo, en una de les seves crítiques, diu: “La juventud de sus integrantes nos hace albergar el convencimiento de una larga y exitosa carrera que de acuerdo al currículo repartido, ha iniciado ya su andadura. [...] Grandes músicos, que están por darnos enormes satisfacciones en el futuro.”

Una formació jove, amb ganes i bona formació que se li preveu un gran futur. Aquest estiu, el quartet té concerts programats a Rijkhoven, Madrid, Librilla, Vézelay, Utrecht, Ambronay i València.

Comments

Log in to comment.