Talent i joventut

Izan Rubio

Izan Rubio

Dos graduats de l’Escola en una nova edició de les Residències Musicals a la Pedrera

Adrian Blanco

Adrian Blanco

Les Residències Musicals a la Pedrera es defineixen com “un programa de suport als joves talents de la interpretació”. La Fundació Catalunya La Pedrera, responsable de la iniciativa, ha emprès durant el curs 2017-2018 la sisena edició del projecte amb l’objectiu d’impulsar la carrera de joves músics emergents de casa nostra. Les principals línies d’actuació de les Residències a la Pedrera passen per donar conèixer aquests talents al públic local, contribuir a la seva internacionalització, ampliar el seu repertori i realitzar un cicle de concerts en un marc immillorable com l’edifici de Gaudí.

D’una gran llista de candidats, la Fundació Catalunya La Pedrera en selecciona cada any tres. Enguany els afortunats han estat la soprano Sara Blanch, el pianista Adrián Blanco, i el guitarrista Izan Rubio. D’aquests músics, dos han passat per l’Esmuc; una tendència que es repeteix, ja que en l’edició anterior, sense anar més lluny, els tres intèrprets seleccionats —l’Elisabet Franch, el Joel Bardolet i el Carles Marigó— eren també alumni.

Adrián Blanco, que actualment ha acabat els estudis de màster a la Manhattan School of Music de Nova York, es va graduar en interpretació a l’Escola ara fa uns anys. Actualment realitza concerts en diferents sales i auditoris dels Estats Units. S’interessa especialment per la col·laboració amb compositors contemporanis i sovint incorpora elements audiovisuals i teatrals als seus concerts. Pel que fa a Izan Rubio, es va graduar l’any 2012 a l’Esmuc, institució on va continuar amb els estudis de màster, sota la tutela del professor Zoran Dukic. Recentment ha tocat en diversos països d’Europa i ha rebut reconeixements com el “Premi a millor català classificat” del Certamen Miquel Llobet dels anys 2011, 2015 i 2016. A més a més, amb el trio de guitarres Salzburg Guitar Trio, del qual és membre fundador, ha estat guardonat amb els primers premis del Festival Internacional de Guitarra Ciutat d’Elx i de la Corelli-Savarez Chamber Music Competition.

Els concerts d’aquesta temporada van començar el 17 de setembre passat i s’han repetit cada tercer diumenge de mes fins al 20 de maig. Els residents s’han anat alternant per poder tenir més temps per preparar i, sobretot, pensar els recitals, ja que una de les finalitats de les Residències a La Pedrera és la d’ajudar els artistes a obrir-se a l’exploració de nous camps i, així, fer més versàtil i atractiu el seu discurs musical. L’èxit de públic no tan sols ve a confirmar la qualitat dels solistes, sinó que a més prova l’interès que generen les seves propostes joves i trencadores.

Comments

Log in to comment.