Eines i consells 17: Els instruments ben nets, però nosaltres també!

EiC_03
En aquest píndola parlem de la neteja dels instruments de vent.
Accés al audio de la secció.

Eines i consells : 

Tot i poder sembla menor, la higiene en l’ús dels instruments musicals és molt important i aspectes com la pols, les mans brutes, la saliva o suros àcids i fins i tot una vestimenta poc apropiada poden produir desperfectes en els instruments que afectarien al seu estat tècnic i estètic.

La higiene personal és molt important per afavorir la conservació de l'instrument ja que una manera de mantenir l'instrument net serà no embrutar-lo. Les mans, la boca, la roba i el cos en general interaccionen molt amb l'instrument i així ha de ser. Rentar-nos les mans bans de tocar la guitarra o raspallar-nos els dents abans de tocar la flauta evitarà l'acumulació de brutícia de tot tipus.

Els acabats de les parts dels instruments prioritzen l'ergonomia o la sonoritat vers la protecció tot i que fustes com el banús o palo santo. La part on posem els dits de la guitarra que anomenem diapasó són escollides per la seva duresa i acumulen un gran desgast produït per les nostres mans i les cordes.

També els procesos d'ajust de l'instrument el desgaten. Les clavilles del piano o de la guitarra també pateixen desgast.