Màster propi de composició amb tecnologies

Màster Composició amb tecnologies ESMUC

 

Crèdits ECTS 60
Places disponibles 15
Calendari Inici: 4 octubre 2021
Horari De dilluns a divendres, de 18h a 20h.
Idioma de docència Català, castellà, anglès
Preu/crèdit 94,45 €

 

 

La figura anacrònica de l’assistent tècnic que ajudava el compositor a generar i programar la part electroacústica de la seva obra té avui el mateix sentit que si un compositor necessités un assistent que l’ajudés a orquestrar perquè ell/ella no en fos capaç. El compositor és el responsable de tot element sonor (electrònic o instrumental) que configura la seva obra, i és per això que les noves generacions de compositors que volen emprar aquests mitjans saben que tan necessari els és aprendre harmonia, contrapunt o instrumentació, com dominar conceptes, tècniques i programari per a la generació i processament del so, la seva seqüenciació i espaialització, etc. Noves tècniques compositives necessàries per a compondré amb la tecnologia actual, avui ja indispensables en la formació de les noves fornades de compositors i intèrprets que vulguin treballar repertori actual amb aquests mitjans.

Aquest Màster es va dissenyar i dur a terme per primer cop el curs 2007-2008, com a part de l’ECMCT (European Course for Musical Composition and Technologies)un projecte europeu Leonardo da Vinci, que cercava definir continguts i metodologies d'alt nivell per a un curs de postgrau de creació musical basat en les tecnologies més actuals. Aquest projecte es va dur a terme en col·laboració amb institucions europees de gran prestigi en aquest camp: IRCAM (Paris), Technische Universität (Berlin), Universität der Künste (Berlin), Musikhochschule Hanns Eisler (Karlsruhe i Weimar), Sibelius Academy (Helsinki), Muzyka Centrum Art Society (Krakow), Estonian Academy of Music and Theatre (Tallinn).

L’actual màster en Composició Musical amb Tecnologies, recull d’aquesta experiència, cobreix un ampli ventall d'aspectes tècnics i programari especialitzat, així com també conceptes i tècniques inherents a la creació i estructuració d'un discurs musical ben elaborat, tan des de l'òptica de l'escriptura instrumental com de la tecnològica. Finalment, els coneixements d'aquest curs conflueixen en l'elaboració d'una obra mixta per a instrument i electrònica en un format lliure que pot anar des d'instrument amb cinta, fins al treball amb interfícies i interacció a temps real.