Professorat

Coordinació Dra. Anna Costal

Juan Carlos Asensio

Asensio, Juan Carlos

Format en Cant Gregorià i Música Litúrgica a l'Escolania de la Santa Cruz del Valle de los Caídos, al Conservatorio Superior de Madrid (Flauta Travessera, Direcció de Cors i Musicologia) i a l'abadia de Solesmes (França). 

Rolf Bäcker

Bäcker, Rolf

Va estudiar Musicologia, Filologia Romànica i Història Ibèrica i Llatinoamericana a la Universitat de Colònia, on es va doctorar amb la tesi La guitarra com a símbol: significat i canvi dins la memòria cultural espanyola des de l'Edat Mitjana fins el final del siglo de oro

Luca Chiantore

Chiantore, Luca

Pianista i musicòleg italià. Doctor en musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha realitzat cursos, conferències i concerts a més de 300 institucions d’Europa, Amèrica, Àfrica i Asia. 

Anna Costal

Costal, Anna

És llicenciada en Història i Ciències de la Música (2004) i doctora en musicologia (2014) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en recerques dirigides pel Dr. Jaume Ayats sobre cants de tradició oral a Catalunya i a Còrsega, i en projectes relacionats amb la història, la composició i la interpretació de la música catalana de l'època contemporània.

Horacio Curti

Curti, Horacio

Comença la seva formació musical com a saxofonista. Anys després descobreix el shakuhachi a l'Himàlaia indi. Viatja al Japó per estudiar l'instrument i el 2004 obté la titulació Shakuhachi Shihan (mestre de shakuhachi). 

Joan Gay i Puigbert

Gay, Joan

Titulat superior al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i llicenciat en Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha obtingut el doctorat l'any 2018 amb una tesi sobre l'Orquestra Simfònica de Girona (1929-1937) i la relació entre institucions orquestrals i sociabilitat urbana, dirigida pel Dr. Jaume Ayats.

Gianni Ginesi

Ginesi, Gianni

Professor d’Etnomusicologia, és llicenciat en “Discipline delle Arti, della Musica e dello Spettacolo” per la Università di Bologna (Itàlia), diplomat en Etnomusicologia per la Universitat de València i doctor en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Enric Guaus

Enric Guaus

Enric Guaus (Barcelona, 1974) és investigador del Grup de Recerca en Creació i Interpretació Musicals (2014, SGR 1382) de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

Marc Heilbron

Heilbron, Marc

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Bolonya, becat pel Reial Col·legi d’Espanya. Va ser fundador i redactor en cap de la revista Ópera Actual

Perfecto Herrera

Perfecto Herrera

Perfecto Herrera és investigador del grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, on ha estat responsable de projectes relacionats amb l'anàlisi i descripció automàtica del so i de la música, recomanació i personalització de músiques, i percepció i cognició musicals, àrees en les quals compta amb més de 150 ponències i articles d'abast internacional

Rubén López Cano

López Cano, Rubén

El seu treball d'investigació comprèn àrees com la significació, retòrica i semiòtica musicals, filosofia de la cognició musical corporal, epistemologia de la investigació musical; música popular urbana; música i postmodernitat, musicologia audiovisual, investigació artística en música, diàspora, cos i subjectivitat en música; reciclatge musical digital (remix, mashup i sampleig); covers, versions i simulacions i el videoclip i vídeo performance en música antiga i clàssica occidentals.

Laura Pallàs

Pallàs, Laura

És pianista, musicòloga, pedagoga i compositora. Llicenciada en Història i ciències de la música per la Universitat Autònoma de Barcelona (1999), DESE, Màster i DEA en Musicologia (UAB, 2002, 2003 i 2004 respectivament). 

Paul Poletti

Paul Poletti

Paul Poletti és constructor i restaurador d’instruments de teclat encordats, principalment de pianos del segle XVIII i XIX, i expert investigador en el camp d’afinacions i temperaments històrics i d’altres cultures musicals. 

Ariadna Pujol

Ariadna Pujol

És realitzadora audiovisual especialitzada en el territori del documental, entès com a cinema del real. Llicenciada en comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Documental de Creació per la mateixa universitat

Josep Pujol

Pujol, Josep

És professor a l’Esmuc des de la seva creació el 2001, i va formar part de l’equip directiu com a secretari acadèmic entre el 2008 i el 2010. Llicenciat en Història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el tercer cicle de Musicologia i la suficiència investigadora. 

Joaquim Rabaseda

Rabaseda, Joaquim

És compositor, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Girona (1997) i en Història i Ciència de la Música per la Universidad de Granada (1999), i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006). És Cap del Departament de Musicologia des de 2011. 

Rosamèrica Urtasun

Rosamèrica Urtasun

Rosa Urtasun (Pamplona, 1979) estudia acordió al Conservatori Superior de Musica Pablo Sarasate de Pamplona amb Nekane Iturrioz obtenint els premis honorífics a Fi de Grau Mig i a Fi de Grau Superior. Paral·lelament rep classes dels interpretes i pedagogs de l’acordió Friedrich Lips i Jacques Mornet, i forma part de diverses formacions musicals.