Concerts OBC-ESMUC: La 'Missa' de Bernstein

Publicat el 15/10/2018

Enguany, l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’OBC tornaran a actuar conjuntament per celebrar el centenari de Leonard Bernstein amb la interpretació d’una de les seves obres més conegudes, la Missa. Els concerts, dins la temporada de l’OBC, tindran lloc el 26, 27 i 28 d’octubre, a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

Orquestra Simfònica

Anualment, i des de l’any 2012, l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya i l’OBC desenvolupen un projecte de col·laboració amb què les dues formacions realitzen un concert conjunt.

Al llarg d’una setmana d’assajos, els estudiants participants treballen amb el director de la formació, i amb tots els integrants de l’OBC, amb dinàmiques professionals que els aporten una experiència real de cara a mostrar els resultats de la seva feina en els tres concerts que formen part de la temporada de l’orquestra resident de L’Auditori. Experiència professional i il·lusió juvenil es fusionen per oferir una actuació amb unes vibracions que atorguen una nova dimensió al repertori proposat.
                                                              

El concert

Les dues orquestres seran dirigides per Clark Rundell i comptaran amb la participació del baríton William Dazeley, juntament amb la col·laboració del Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera, el Cor infantil Amics de la Unió i el Cor de Teatre.

Leonard Bernstein

Leonard Bernstein

La Missa de Bernstein és una obra molt poc convencional que barreja l'espiritualitat dels textos litúrgics amb la teatralitat pròpia dels musicals nord-americans. L'obra neix d'un encàrrec de Jacqueline Kennedy per a l'obertura del J.F.K. Center for the Performing Arts a Washington en 1971. És una obra extraordinària, espectacular, amb una orquestra de més de 100 músics, inclosos instruments de rock, teclats, percussions, tres cors i un solista. Els últims compassos de l'obra, en la veu del celebrant, són inequívocs: "La missa ha acabat: podeu anar-hi en pau!"

                                            

Les dates dels concerts són les següents:

Divendres, 26 d’octubre. 20.30 h.

Dissabte, 27 d’octubre. 19.00 h.

Diumenge, 28 d’octubre. 11.00 h.

                                        

Programa del concert:

Missa. Leonard Bernstein

                                       

Intèrprets:

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Clark Rundell, director

William Dazeley, baríton (celebrant)

Cor Madrigal

Cor Lieder Càmera

Cor Infantil Amics de la Unió

Cor de Teatre

                                        

Més informació i compra d’entrades:

L’Auditori