ESMUC³ a la Universitat de Barcelona: David & Carmen Duo + Quartet Atenea + Siringo Ensemble

Publicat el 23/01/2020

Triple proposta musical de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per al concert que tindrà lloc el dia 30 de gener al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, dins del cicle Música a la Universitat. Els protagonistes del concert seran els músics: David & Carmen, el Quartet Atenea i Siringo Ensemble. L'entrada és gratuïta.

ESMUC 3 Universitat Barcelona

   

Les formacions musicals de l'ESMUC que interpretaran aquest concert són:

David & Carmen Duo: Carmen Kleykens Vidal (violoncel) i Davidm Vaamonde López (piano)

David Vaamonde i Carmen Kleykens són dos actuals estudiants del grau superior d'interpretació a l'Escola Superior de Músicade Catalunya. Aquest any tan especial de la figura de Beethoven (el 250 aniversari) aquests dos jóvens intèrprets s'han endinsat en les meravelloses sonates de violoncel i piano, sent la segona sonata l'escollida per a l'ocasió. Aquest grup de cambra tutelat per Keneddy Moretti ens proposa escoltar una música propera, reflexiva, senzilla i molt complexa a la vegada.

Quartet Atenea: Andrea Santiago Carrillo (violí), Gil Sisquella Oncins (violí), Bernat Santacana Hervada (viola) i Alex Olmedo Duynslaeger (violoncel)

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda l’any 2018 de la mà d’estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. El projecte neix de la voluntat de consolidar una formació estable que abraci el repertori clàssic escrit per a quartet de corda des del classicisme del segle XVIII fins als corrents musicals del segle XX. El quartet ha estat seleccionat per participar a diversos cursos internacionals com ara l’organitzat per Joventuts Musicals d’Alemanya a Weikersheim 2018, on van rebre classes dels professors Heime Müller, Donald Weilerstein, Vivian Hornik Weilerstein i el Quartet Casals.

Siringo Ensemble: Isabel Junquera Benítez (clarinet), Max Nelo Salgado Ricart (trompa), Pablo Villa Bulnes (fagot), María José Meniz Márquez (oboè) i Teresa Cabeza Campoy (flauta)

Siringo Ensemble és un quintet de vent creat el 2018 per estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Des de llavors, assagen i reben classes setmanalment de mà de l'oboista Dolors Chiralt. Han interpretat un ampli repertori, dins el qual destaquen els quintets de Hindemith, Danzi o Ibert. Pel que fa a la peça a interpretar, es tracta d'una obra que, igual que gran part de la música de Szervanszky, segueix una línia que deriva clarament de cançons folklòriques. Wind Quintet Núm.1, és l'única peça d'aquest autor que, dins del seu repertori cambrístic, està escrita per a aquesta formació.

Programa del concert

Música a la Universitat

El Paranimf de la Universitat de Barcelona acull, com ja és tradició, els concerts del Cicle de Música a la Universitat. La programació, any rere any, il·lustra una part molt important de la història musical de la Universitat, encarnada en les persones, les agrupacions i les unitats que, al llarg del Cicle, han fet possible la continuïtat d’aquesta història.

Aquesta edició, la XXXII, mantindrà la presència destacada de les agrupacions de la UB (el Cor, l’Orquestra i l’Schola Cantorum) i consolidarà la participació d’intèrprets d’altres centres educatius, com l’Escola Superior de Música de Catalunya i altres centres d’ensenyament musical o agrupacions i entitats corals.

 

Més informació:

Cicle Música a la Universitat. http://www.ub.edu/cultura/

Lloc: Paranimf de la Universitat de Barcelona. Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona

Hora: 20 hores

Entrada: lliure i gratuïta. Invitacions disponibles en línia a partir del dia 27-01-2020 i els dimarts de la mateixa setmana del concert de 17 a 19 h a la Unitat de Relacions Institucionals i Protocol (Edifici Històric de la Universitat de Barcelona)