Llibres & Música: ‘La armonía en las bandas sonoras del cine español de los noventa’.

Publicat el 28/03/2019

La Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull aquest proper 2 d’abril, a les 18 hores, la presentació del llibre La armonía en las bandas sonoras del cine español de los noventa (Editorial Letra de Palo, 2018) a càrrec del seu autor, Sergio Lasuén. L’accés es lliure.

La harmonia en las bandas sonoras

A partir d’una proposta metodològica original, personal i inductiva, l’autor sistematitza diversos tipus d’eines harmòniques que s’han associat de forma recurrent a seqüències cinematogràfiques amb expectatives expressives similars. Parteix d’un punt de vista que es pot aplicar a diferents tipus d’obres interdisciplinàries, i que Lasuén anomena procés creatiu global.

A la primera part s’explica la proposta i el seu abast, mentre que a la segona part del llibre es posa en pràctica a partir de l’aplicació a una mostra prou generosa del cinema espanyol dels anys noranta: 26 llargmetratges, dirigits per 21 realitzadors diferents i amb músiques d’una dotzena de compositors.

                                            

Sergio Lasuén (Zuera, Zaragoza, 1975)

Doctor en Art per la Universitat de Granada. Professor de composició del Conservatorio Professional de Música de Lucena (Córdoba). Assessor del Grup d’Investigació de Àudio Digital del Departament d’Enginyeria Electrónica y Comunicació de la Universitat de Zaragoza. És especialista en anàlisi musical i estudi de l’harmonia, activitat que compagina amb la creació musical. Autor de diverses bandes sonores, algunes d’elles per a films del director basc Karlos Alastray, que s’han presentat a festivals d’Europa, Àsia i Amèrica. Amb aquesta publicació, La armonía en las bandas sonoras del cine español de los noventa, va obtenir el Premio Musicologia 2017, concedit per la Societat Espanyola de Musicologia (SEdeM).

Sergio Lasuén

Sergio Lasuén

Aquest cicle de presentacions de llibres de música que es desenvolupa al llarg del curs està organitzada pel departament de Musicologia i la Biblioteca de l’ESMUC. 

                          

Més informació:

Sergio Lasuén

La armonia en las bandas sonoras