Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC. Segon quadrimestre

Publicat el 15/07/2019

Els graduats i professorat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Àlex Cassanyes, Luis Alejandro García, Luis Guevara, Laura Pallàs, Núria Conangla i Àlex Rodríguez han rebut diferents premis i reconeixements al llarg del segon quadrimestre del curs 2018-2019. I cal no oblidar els nombrosos graduats i graduades que han estat seleccionats com a finalistes dels Premis Alícia que concedeix l’Acadèmia Catalana de la Música.

Àlex Cassanyes

Guanyador del Concurs de Composició per a Big Band Esko Linnavali (Helsinki), amb el tema El mal de Montano. Una trentena d’obres i compositors van competir en aquesta vuitena edició d’aquest certamen internacional. Aquest és un nou reconeixement internacional a la obra del compositor establert a Vilafranca del Penedès que se suma als obtinguts a Copenhagen (Dinamarca) el 2013, Barga (Itàlia) 2014 i Granada (Espanya) també al 2014.

Nascut a Capellades, l'any 1982, Cassanyes està graduat en Composició per l’ESMUC, i recentment. En el seu bagatge hi ha diferents composicions i arranjaments per a orquestra, Big band, banda simfònica, cor, cobla i altres formacions tot i que actualment, la composició i direcció de música de big band contemporània són el projecte més rellevant. Actualment és professor de l'Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès i director de l’Àlex Cassanyes Big Band Project. Més informació

Núria Conangla i Àlex Rodríguez

La recent graduat de l’ESMUC, Núria Conangla, i Àlex Rodríguez, també graduat de l’escola el 2012 són els artífexs del duet Game of Loops que han estat seleccionats com a finalistes del concurs Sons de la Mediterrània. La final del concurs tindrà lloc el 10 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.

Game of Loops és una formació que ha nascut a partir de la interacció de dos treballs finals de grau de l'ESMUC (Game of Loops, presentat enguany per Núria Conangla, i CelloHero, presentat el 2012 per Àlex Rodríguez). Amb la idea de trencar esquemes a l'hora d'interpretar música amb instruments d'arrel clàssica, com és en aquest cas el violoncel, la proposta de Game of Loops presenta temes propis i versions de grans èxits internacionals, interpretats per dos únics músics a partir de loops musicals elaborats, enregistrats en directe en un sistema de gravació complex i automatitzat.

Més informació

Luis Alejandro García 

Luis Alejandro García és estudiant del Màster d’Estudis Avançats en Interpretació de la Música Clàssica, en la modalitat de guitarra, ha guanyat el primer premi al 47 Concurs Internacional de Guitarra Fernando Sor (Madrid). El seu professor és Àlex Garrobé.

Natural de La Laguna (Tenerife), va iniciar-se en la música amb  anys. El 2012 comença els seus estudis superiors de guitarra al Conservatori Superior de Música de les Canàries per graduar-se el 2016 amb la màxima qualificació.

El 2015 va aconseguir el Primer Premi en el II Concurs Internacional de guitarra clàssica, Ciutat de Guía i, també el Primer Premi, de nivell superior, en el 4r Concurs Internacional Juan Crisóstomo de Arriaga per a joves intèrprets, de Bilbao. Més informació

Luis Guevara

El graduat en màster per l’ESMUC, Luis Guevara, ha aconseguit aquest curs el 2n Premi del concurs Internacional Comarca del Condado.

Dotat d'un gran talent i una exquisida musicalitat, Guevara és un dels joves guitarristes més prometedors de Xile. Després de cursar estudis de guitarra a la Facultat d'Arts de la Universitat de Xile, es va traslladar a Europa amb una beca de la Fundació Guitarra Viva per cursar un màster d'estudis avançats d'interpretació clàssica i contemporània a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la direcció d'Àlex Garrobé. Luis Guevara és guanyador de diversos premis a concursos internacionals. Més informació

Laura Pallàs

La professora de l’ESMUC, Laura Pallàs, ha estat finalista, aquesta primavera, del Premi Garrotxí de l’Any que organitza el Centre d’Iniciatives Turístiques de la Garrotxa. Pallàs és doctora en Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment és membre de l’equip que està estudiant la Història centenària de l’Escola Municipal de Música d’Olot, per la qual cosa va rebre la beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes 2018. Un recull de premsa, de bibliografia i fotografies, i les entrevistes a testimonis vius de tota aquesta època els hi està permetent conèixer la història musical de la ciutat. Més informació

Més informació:

Premis Alícia

Altres premiats del curs 2018/2019