13/10/2020 - Recital Chopin - Jean-François Dichamp

Durant aquests moments difícils que hem passat, he volgut tornar a la música de Chopin. La bellesa del seu cant, de les seves harmonies i de la seva escriptura per a l'instrument va esdevenir una necessitat. Estava buscant un camí cap a un horitzó de bellesa pura per poder escapar de la duresa de el moment present. I és un plaer immens proposar-vos avui aquest programa de 4 obres compostes entre 1839 i 1842. Un viatge entre poesia, lirisme, passió i tragèdia a través la veu d'un geni de el piano modern, Frédéric Chopin.

Programa

Impromptu núm. 3 en sol bemoll major, opus 51 (1842)

Ballade núm. 2 en la menor, opus 38 (1839)

Fantaisie en fa menor, opus 49 (1841)

Sonata núm. 2 en si bemoll menor, opus 35 (1839)

     Grave - Doppio movimento
     Scherzo
     Marche funèbre: Lento
     Finale: Presto

 

Jean-François Dichamp debuta quan només tenia 12 anys, interpretant el paper d’un petit Mozart en la sèrie televisiva de Marcel Bluwal sobre la vida del compositor. Més atret pel piano que no pas per les càmeres, emprèn després el camí del Conservatori de París i dels concursos internacionals.

Després d’un Primer Premi de piano del Conservatori Nacional Superior de Música de París, va estudiar uns anys amb Nikita Magaloff i Maria Curcio. El 1990 va obtenir tres premis en el Concurs Internacional Paloma O’Shea de Santander: Premi Finalista, Premi especial “Jove talent” i el Premi especial Chopin lliurat per Nela Rubinstein

El seu últim disc Granados Goyescas. An opera for piano amb les Sonates de Scarlatti i Soler ha rebut el premi Melómano d’or, que atorga la revista musical Melómano. 

Jean-François Dichamp