27/10/2020 - Laura Osorio, cant

Soprano: Laura Osorio Arciniegas

Pianista: Alan Branch

Programa

Bel raggio lusinghier. De l'òpera Semiramide de Giacomo Rossini

Malinconia, ninfa gentile. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

Vanne, o rosa Fortunata. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

Quel guardo il cavaliere… So anch’io la virtù mágica. De l'òpera Don Pasquale de Gaetano Donizetti

Bella Nice, che d’amore. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

O rendetemi la speme… Qui la voce. De l'òpera I Puritani de Vincenzo Bellini

___

Ah! Tardai troppo… O luce di quest’anima. De l'òpera Linda di Chamounix de Gaetano Donizetti

Almen se non poss’io. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

Per pietà, bell’idol mio. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

Ma rendi pur contento. Composizioni da camera de Vincenzo Bellini

Una voce poco fa. De l'òpera Il barbiere di Siviglia de Giacomo Rossini

 

Laura Osorio Arciniegas

Soprano colombiana nascuda a la ciutat d'Armenia, Quindío. Inicia els seus estudis musicals i de cant líric a la Universidad Nacional de Colombia amb les mestres Carmiña Gallo i María Pardo. Posteriorment viatja a Veneçuela, on realitza i culmina els estudis superiors en Música a la Universidad Nacional de las Artes de Caracas.

L'any 2011 forma part del cor professional Coral Nacional Simón Bolivar de Venezuela amb la qual participà sota la direcció del Mestre Gustavo Dudamel en importants gires per Europa, incloent escenaris com el Mozarteum de Salzburg-Àustria, South Bank Centre de Londres i el Teatre Alla Scala de Milà, entre altres.

El Novembre de 2017 fou convidada a cantar com a solista la Missa en do menor de Mozart amb l'Orquesta Sinfónica de Caldas sota la direcció del Mestre Gorka Sierra, i posteriorment amb l'Orquesta Sinfónica de la Universidad Tecnológica de Pereira, sota la direcció del Mestre Leopoldo López.

El gener de 2018 participà en l'òpera L’enfant et les sortilèges de M.Ravel en el rol de La princesse en el reconegut Festival de Música de Santa Catarina, a Brasil. També fou becada el juny de 2018 per participar en el San Miguel Bel Canto Institute realitzat cada any a la ciutat de San Miguel de Allende, Mèxic; amb el reconegut Mestre nord-americà Michael Sylvester. Des de l´any 2016 fins a l´actualitat és professora a l'àrea de Cant de l'Instituto de Bellas Artes de la Universidad del Quindío.

Actualment cursa els seus estudis de Màster en interpretació amb la reconeguda mezzosoprano Mireia Pintó a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona.

Laura Osorio