27/10/2020 - Primer Palau a l'Esmuc - Víctor Braojos

Programa

Ludwig van Beethoven: Sonata Op. 57 "Appassionata"

    I. Allegro assai

    II. Andante con moto

    III. Allegro ma non troppo – Presto

Víctor Braojos

Destacat habitualment per les seves interpretacions poètiques i originals, així com per una habilitat i musicalitat innates, Víctor Braojos va començar els seus estudis musicals al Conservatori de Granollers de la mà de Josep Mª Roger i es va graduar en interpretació clàssica, becat per la Fundació Anna Riera, a l'Escola Superior de Música de Catalunya, treballant amb Jordi Masó i Pierre Reach abans de marxar a Londres, on va finalitzar els seus estudis de Master in Piano Performance a la Guildhall School of Music & Drama amb les més altes qualificacions gràcies a una Beca d’Excel·lència d’aquesta institució.

Durant aquest temps, ha completat la seva formació de la mà d’intèrprets de fama mundial, com Robert Levin, Richard Goode o Stephen Kovacevich, i ha estat escollit per ser esponsoritzat per institucions de prestigi com l’Imogen Cooper Music Trust o el Keyboard Charitable Trust.

Ha estat guanyador de concursos rellevants dins del nostre panorama musical, entre els quals podem destacar els premis al Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, al Concurs el “Primer Palau”, al Concurs de Piano de Barcelona o al Concurs d’Interpretació Musical de Girona, o la Beca Yamaha al millor estudiant espanyol de la Barcelona Piano Academy.

Al llarg de la seva trajectòria ha actuat a llocs emblemàtics del nostre país, França i Regne Unit, entre els quals destaquen el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona o el Milton Court Concert Hall de Londres. Durant la temporada 2020-2021, farà el seu debut a sales i festivals importants com el Steinway Hall de Londres o el Ribble Valley International Piano Week, sumat a l’enregistrament del seu segon projecte discogràfic com a intèrpret clàssic, Shreds of light.

El seu compromís amb la música de nova creació l’ha portat a estrenar obres de Benet Casablancas, Joan Magrané o Josep Maria Guix. Paral·lelament a la seva carrera en solitari, també el podem trobar en diverses col·laboracions amb formacions de cambra o orquestrals, actuant de solista amb, entre d’altres, l'Orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, sota la batuta d'Alfons Reverté. 

Víctor Braojos